...........................................................................................................

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

CARNAVAL DE BASILEA (BASLER FASNACHT)



Tema: La comunicació no verbal

Subtema: Tradicions i costums.

Una celebració molt estranya segons el meu veure. Qui vol celebrar el final de l’hivern? Qui vol celebrar el tancament de les pistes d’esquí i el fet que la neu es fongui? Bé, jo com a mínim no.

A diferència de moltes tradicions conegudes com pugui ser el Nadal, o la Pasqua, aquesta es limita a Alemanya i Suïssa. De fet encara que aquest carnaval se celebra en qualsevol lloc d’aquests països, és el carnaval de Basilea el més conegut, ja que compta amb la participació d’ entre 15.000 i 20.000 màscares3. I a més a més, és curiós el fet que aquesta celebració es comenci, ni més ni menys que a les 4 del matí; una hora a la qual acostumem a anar acabant la festa (alguns) o en la qual fins i tot ja estem dormint.

La cosa que m’ha semblat més espectacular, és que porten una coordinació al·lucinant; just quan comencen els Cliquen4, tots els llums del poble o ciutat, s’apaguen a la vegada. Si se segueix la tradició, suposo que ho farà cada persona des de casa seva o, en llocs més poblats, les mateixes centrals elèctriques.

Tota aquesta diversió es perllonga fins les quatre de la matinada de 4 dies després (de dilluns a dijous), on tothom torna a casa a preparar-se per l’any vinent.

Per exposar això no em vull estendre molt, i simplement anomenaré algunes curiositats d’aquesta festivitat amb una breu explicació del que és i representa.

3 Totes aquelles persones que van disfressades.

4Grups carnavalescs que es llencen als carrers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada