...........................................................................................................

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

RIU GANGES. RIU SAGRAT



Tema: La comunicació no verbal

Subtema: Tradicions i costums.

Tradició religiosa estranya on les hagi. Però no estem aquí per a criticar ni malparlar d’altres cultures diferents a la nostra, encara que sigui de l’únic que es parla últimament.

Bé, molts de nosaltres segur que hem sentit a parlar d’un costum hindú respecte al seus morts; incinerar-los i tirar les restes al riu Ganges, on d’aquesta manera evitaran el cicle reencarnatiu i aniran directament al Cel.

La llegenda diu això:

[Un dels successors de Sagar, el rei Bhagiratha, va pregar Brama que permetés a la deessa Ganga baixar del cel perquè toqués amb les seves aigües purificadores les cendres dels difunts, que així podrien ascendir al Cel] 5

No és ben bé l’ història completa, però és suficient per a explicar el que representa el riu per als hindús, no només un riu en el que banyar-se i rendir plegaries als seus déus, sinó també un lloc on pots redimir els teus pecats pel simple fet de banyar-te en ell.

Això si, tots aquests costums, provoquen un grau elevat de contaminació de les aigües, i així com la elevada mortalitat de la gent que consumeix aquesta aigua.

Per a aquesta exposició, no voldré utilitzar aquest article, perquè trobo que n’hi ha de més interessants, com ara el dels ventalls.

5Font:http://ca.wikipedia.org/wiki/Ganges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada