...........................................................................................................

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

OKTOBERFEST, FESTA DE LA CERVESA



Tema: La comunicació no verbal.

Subtema: Tradicions i costums.

No és una tradició exclusiva d’ara mateix, encara que tampoc és de fa moltíssim temps, ja que el primer Oktoberfest data del 1810, amb la celebració del matrimoni entre dos prínceps i en un principi només es tractava d’una cursa de cavalls on les dues famílies dels promesos apostaven pels cavalls.

Però bé realment aquest és el significat inicial, encara que ara només és una gran festa on s’ajunten milers de persones per a veure centenars diferents de cervesa, continua essent una reunió on l’important és passar-t’ho bé, i beure tot el que puguis.

El que m’ha diguem-ne atret d’aquesta tradició ha sigut el fet que tothom qui escolti la paraula Oktoberfest o festa de la cervesa, l’associarà amb Alemanya i amb els vestits aquestos de tipus tirolès, verds i blancs amb una ploma, però que ningú no sàpiga realment perquè es celebra, ni que vol dir, i amb una mica de sort, ni tan soll quan es celebra. Però més o menys en sentir “Oktober...” et ve al cap el mes d’Octubre, encara que per especificar més, trobem que comença el dia 13 de Setembre i a anar tirant cap endavant.

Per acabar, només dir que encara que molta gent pensa que només és una mena de convenció (com les de ciència ficció) per a emborratxar-se, sinó per a passar-s’ho bé i formar part d’una tradició convertida en festa.

Com que l’ Oktoberfest ha patit molts canvis i agressions des de que es va començar a celebrar, m’agradaria fer una mena de línia del temps on a través d’aquests 200 anys d’història, anem veient quins canvis ha sofert durant les guerres, els canvis de dècada...

1 comentari:

  1. Has desenvolupat el tema perfectament! ara bé, caldria que deixessis ben clar quina relació té aquesta festa amb "la comunicació no verbal". Ah! i recorda etiquetar amb l'apartat del treball en el què es troba l'entrada!

    ResponElimina